SELEKTIVNO INTERPRETIRANJE

Omejec napala Povjerenstvo za sukob interesa

12.04.2017 u 17:28

Bionic
Reading

Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, protiv koje je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak jer je nakon prestanka dužnosti šest mjeseci primala plaću iako je imala pravo samo na dvije, priopćila je u srijedu da nije upoznata s razlozima pokretanja postupka jer nikakvu odluku nije dobila, a temeljem medijskih izvještaja pretpostavlja da je povjerenstvo, kao i više puta do sada, selektivno interpretiralo (pogrešan) zakon

"S obzirom na eklatantnu nezakonitost onoga što sam jučer čula preko medija, mogu samo pretpostaviti da je povjerenstvo, kao i više puta do sada, selektivno interpretiralo (pogrešan) zakon", priopćila je Omejec te dodala da to pitanje ostavlja za pravnu proceduru.

Smatra da otvorenim ostaje problem vezan uz jučerašnje postupanje Povjerenstva pred medijima. Pritom navodi da je jučer preko medija slušala optužbu protiv sebe, a da javno obrazlaganje njezina slučaja, onako kako je prikazano u medijima, razotkriva potpunu neodgovornost povjerenstva i ignoriranje posljedica koje medijski prenesene izjave članova tog tijela izazivaju u društvenom okruženju.

"U takvim okolnostima, razumljivo je da pravo stanje stvari više nikoga ne zanima. Javna osuda već je donesena, pred kamerama, u igrokazu koji nitko razuman ne može povezati s radnjom pokretanja postupka koji tek treba uslijediti (i u kojem se tek treba utvrditi je li osoba bila u sukobu interesa ili nije). O institucionalnoj samovolji treba govoriti, vremenu i prilikama usprkos", zaključuje Omejec.