HAK UPOZORAVA

Olujna bura ometa promet u priobalju

19.02.2011 u 09:16

Bionic
Reading

Zbog olujne bure za sav je promet zatvorena dionica autoceste A 1, između čvorova Maslenica i Sveti Rok, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub

Državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački, te Jadranska magistrala (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene otvorene su samo za osobna vozila.

Dionicom između Bakra i Karlobaga te Paškim mostom zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s prikolicama i motocikle (I. skupina).

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru te na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Bosiljevo. Mogući su odroni duž Jadranske magistrale (D 8) i na cestama u gorju.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Na graničnim prijelazima nema poteškoća.

Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 tone. Do 1. ožujka zatvoren je granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova.

Trajekti i katamarani plove redovito.