SAVSKA CESTA ZATVORENA

Okrugli stol bez državnog vrha, no zato stigao Joe Šimunić

28.10.2014 u 12:14

Nogometaš Josip Šimunić posjetio branitelje koji prosvjeduju ispred Ministarstva

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Branitelji su u podne u šatoru ispred Ministarstva započeli okrugli stol '100 posto za Hrvatsku u pronalasku rješenja'. Na okrugli stol pozvan je cijeli državni vrh, no nitko se nije pojavio. Policija je do daljnjeg zatvorila promet Savskom cestom u oba smjera, zbog sigurnosti sudionika okupljanja

'Ako se rješenje ne pronađe nakon okruglog stola, na tiskovnoj konferenciji ćemo reći što ćemo dalje učiniti', rekao je Glogoški te dodao da je iz Ureda predsjednika Republike potvrđeno da će na njihov okrugli stol doći predsjednikov savjetnik za branitelje Vinko Kovačić, javlja HRT

Zahtjevi o kojima će branitelji raspravljati isti - smjena ministra branitelja i njegovih suradnika. Također traže da Zakon o pravima hrvatskih branitelja postane ustavni. Nakon okruglog stola najavili su i konferenciju za novinare.

Đuro Glogoški
, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I skupine, rekao je da od današnjeg okruglog stola očekuje da dođu pozvani te da se nađe rješenje za njihovu situaciju.

Podsjetio je da ih je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko prije neki dan pozvao u njegov ured, te da se sinoć očitovao i premijer Zoran Milanović savjetovavši im da se brinu o svome zdravlju. Premijer je braniteljima poručio da se ništa u njihovim pravima nije i neće se mijenjati, te je podržao ministra branitelja Predraga Matića, čiju smjenu branitelji traže.

'Živa je neistina da se ništa nije mijenjalo, a podržavanjem ministra Matića jasno je da je premijer njegov mentor', rekao je Glogoški.

Upitan kako komentira jutrošnju izjavu na hrvatskome radiju SDP-ovog potpredsjednika Sabora Nenada Stazića da su oni vojno krilo HDZ-a, Glogoški ga je upozorio da ne vrijeđa hrvatske branitelje. 'Prestanite s tim jer bi napravili jedan korak više, a to onda neće biti dobro', kazao je Glogoški.

Prosvjednicima pred Ministarstvom branitelja potporu je došao dati i nogometaš Dinama Joe Šimunić, koji pritom nije dao nikakve izjave novinarima.