OSTOJIĆ OŠTRO PO MOSTU

'Ograda na granici je predizborna predstava, trebali su je izvesti u Metkoviću'

12.07.2016 u 08:36

Bionic
Reading

U razgovoru za RTL Direkt bivši ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić komentirao je aktualnu političku situaciju, ali i postavljanje ograde na graničnom prijelazu Batina

'Nemam puno informacija, ali pretpostavljam da se radi o maloj predstavi koja bi trebala pokazati da je Hrvatska spremna na određenim mjestima postaviti tehničke zapreke. Migrantski val mijenja svoju rutu, ne više preko Grčke već iz Turske preko Bugarske prema Mađarskoj, i to bi bila varijanta da se pokaže da je spremnost da se takvi prijelazi zatvore.

Mi za tu temu nismo znali, odnosno saznali smo iz medija, ovu malu predstavu koja je bila izvedena na mostu. Mogla je biti izvedena u Metkoviću, možda je to jedan predizborni aranžman koji je odrađen. Teme koje su trebale biti na Odboru su izvješća SOA-e i ministarstva unutarnjih poslova vezano za navijačke nerede u Francuskoj, postupanje hrvatske policije i sigurnosnog sustava i trebao je biti dogovor oko izbora kandidata za Vijeće za građanski nadzor', rekao je Ostojić na pitanje zašto ograda na granici nije bila tema razgovora na Odboru za unutarnju politiku, čiji je predsjednik.

Komentirajući medijske najave da Božo Petrov kao uvjet postizborne suradnje navodi uklanjanje Zorana Milanovića sa čela SDP-a, Ostojić je rekao: 'Ja bih gospodinu Petrovu preporučio neka prvo osnuje vlastitu stranku. Siguran sam da on više ne bi bio na čelu one stranke koja je sposobna u pet mjeseci od izbora izgubiti 30 posto svojih zastupnika. Prvo neka osnuje stranku, a onda neka dijeli lekcije drugima'.

Cijeli razgovor u RTL Direktu pogledajte u nastavku.