atlantska plovidba

Oglasio se Sindikat pomoraca o nesreći u Atlantiku: Pomoći ćemo stradalima

18.07.2019 u 13:01

Bionic
Reading

Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH), bude li potrebno, reagirat će i pomoći stradalim pomorcima Atlantske plovidbe, a medije moli za razumijevanje i poštivanje privatnosti pomoraca i njihovih obitelji, naveli su iz sindikata u povodu nesretnog slučaja na brodu Atlantske plovidbe Dubrava u južnom Atlantiku

Atlantska plovidba u četvrtak je objavila da je u srijedu kasno poslijepodne došlo do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava u južnom Atlantiku, kada su ozlijeđena četiri pomorca, od kojih dvojica ne daju znakove života, a dvojica ozlijeđenih su stabilno.

Ozlijeđena su četiri pomorca - tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski pomorac - te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice. Dvojica ozlijeđenih su stabilno, a dva člana posade ne daju znakove života unatoč kontinuiranim mjerama reanimacije od posade po uputama liječnika.

"Kompanija ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene što prije hospitalizirala i nakon provedenoga liječenja vratila kući", ističe Atlantska plovidba, koja obiteljima unesrećenih izražava najiskreniju sućut.