SPORNO IMENOVANJE

Oglasio se Lauc: Ne razmišljam o ostavci, ovo je pokušaj stvaranja afere tamo gdje je nema

12.07.2021 u 22:13

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je na radnom sastanku u ponedjeljak predmet protiv zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog imenovanja Tomislava Lauca u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak. Lauc je, prema pisanju medija, donirao Tomaševićevu kampanju s 10.000 kuna

Cijelu situaciju za N1 televiziju komentirao je i sam Lauc, navodeći da ne razmišlja o ostavci te da odbacuje insinuacije o sukobu interesa. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

“Odbacujem i samu pomisao da bi se zbog mog imenovanja gradonačelnik grada Zagreba našao u sukobu interesa kao i da bih razmišljao o ostavci.

Ovo je pokušaj stvaranja afere tamo gdje je nema – među časnim ljudima koji žele pomoći da se smiri kompleksna situacija s Dječjom bolnicom Srebrnjak.

  • +10
Tomislav Lauc Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Insinuiranje da sam napravio donaciju kako bih postao član Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak uistinu je besmisleno. Radi se o poslu koji sam prihvatio jer želim pomoći svojim znanjem i iskustvom.

Zadnjih dana sustavno se pokušava povrijediti moj profesionalni i privatni ugled i čast te se narušava moje ustavno pravo na jednakopravnost posebno u pogledu javnih poslova i službi.

Nikome se i nikada ne brani u tijela imenovati članove političkih stranaka koji su redovno i donatori svojih političkih kandidata i kampanja.

Ja nisam niti sam ikada bio član bilo koje stranke pa ispada da me se zbog toga treba diskvalificirati za bilo koju javnu funkciju”, navodi Lauc.