VANJSKI UTJECAJ?

Oglasili su se iz osječke tvrtke Drava International gdje je buknuo požar

04.10.2023 u 17:50

Bionic
Reading

U krugu dvorišta osječke tvrtke za preradu plastike Drava International noćas je buknuo veliki požar. Do požara došlo u skladištu sirovine, konkretno PET boca i polietilenske folije. Iz tvrtke su se oglasili službenim priopćenjem

'Istraga je u tijeku, a naš primarni interes je da se požar što prije ugasi te da se utvrde okolnosti ovog nesretnog događaja. Unatoč svim mjerama opreza koje primjenjujemo, ovakvi incidenti ukazuju na mogućnost vanjskog utjecaja, što će istraga dodatno razjasniti.

Naše misli su uz ozlijeđene vatrogasce i njihove obitelji, želimo im uspješan i brzi oporavak. Želimo naglasiti da naša tvrtka posluje sukladno svim zakonskim propisima Republike Hrvatske, a trenutne količine sirovina na skladištu u skladu su s dozvolama. Redovite inspekcije koje obilaze naše prostore potvrđuju našu zakonitost poslovanja', tvrde iz tvrtke.

  • +24
Požar u Osijeku, Drava International Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Navode i da u svakodnevnom radu primjenjuju 'sve mjere opreza kako bi osigurali sigurnost radnika, ali i svih sugrađana'. 'Ističemo da se naša tvrtka Drava International gotovo 20 godina bavi reciklažom i preradom plastike te proizvodnjom gotovih proizvoda i zapošljava 500 ljudi', dodaju iz tvrtke.

'Drago nam je što nitko od naših radnika nije ozlijeđen u ovom nesretnom događaju, a koristimo ovu prigodu i da javno zahvalimo svim našim zaposlenicima koji satima pružaju pomoć vatrogascima tijekom gašenja požara. Također, izražavamo duboku zahvalnost svim vatrogascima i ostalim službama koje daju sve od sebe kako bi suzbile požar i koje će raditi na istrazi kako bi se otkrilo što se točno dogodilo', zaključuju.