zločin u sarajevu

Oglasila se policija oko ubojstva koje je potreslo Bosnu i Hercegovinu

23.10.2022 u 17:14

Bionic
Reading

Policija MUP-a Kantona Sarajevo oglasila se nakon ubojstva koje se dogodilo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u kojem je život izgubila jedna starica. Kako je objavljeno iz policije, slučaj je prijavljen sinoć oko 21 sat.

'Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentiranje svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno kazneno djelo ubojstva starije ženske osobe na području općine Stari Grad Sarajevo, u ovom trenutku, u cilju interesa istrage, ne možemo dati više informacija.

Više osoba je dovedno u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim se provodi kriminalistička obrada.

'Obzirom da se u vezu sa ovim kaznenim djelom, prema do sada prikupljanim saznanjima, dovodi više maloljetnih osoba, ne možemo davati detaljnije informacije', poručili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je "Avaz" neslužbeno doznao, staricu su ugušile maloljetne unuke, a onda sve pokušale prikazati kao prirodnu smrt.

Policija je uhitila i maloljetnika koji je bio prisutan u istoj prostoriji gdje se desio zločin. Navodno su zajedno konzumirali alkohol te je je došlo do svađe između maloljetnica i starice, te su je one ubile. U prvi mah mislilo se da je riječ o prirodnoj smrti, ali nakon obdukcije koja je obavljena utvrđeno je da je starica ubijena.