novi šalteri

Odzvonilo načekivanju dokumenata u Petrinjskoj i Heinzelovoj ulici

20.03.2017 u 15:39

Vlaho Orepić otvorio novi šalter za upravne poslove u II. policijskoj postaji na Črnomercu

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Bionic
Reading

U tri zagrebačke policijske postaje, na Črnomercu, u Dubravi i Novom Zagrebu, u ponedjeljak su otvoreni novi šalteri za upravne poslove, gdje će građani moći obavljati poslove u vezi prebivališta i boravišta, te izdavanja osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola, kako bi se rasteretili uredi PU Zagrebačke u Petrinjskoj i Heinzelovoj ulici

Šaltere je otvorio ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić istaknuvši kako je cilj je građanima koji žive u udaljenijima dijelovima Zagreba omogućiti da obave pojedine upravne poslove u policijskim postajama na čijem području žive.

Orepić je novinarima izjavio da se već 25 godina oko 3.000 zahtjeva dnevno slijeva u Petrinjsku i Heinzelovu, pa je sada napravljena disperzija tih zahtjeva na još tri mjesta. MUP i policija se kroz reorganizaciju i prostornu prilagodbu 'približavaju građanima', kaže Orepić, jer Policijskoj postaji na Črnomercu gravitira 150.000 ljudi.

Na upit o najavama mogućih navijačkih nareda na skoroj utakmici Hrvatska - Ukrajina, ministar je poručio kako će MUP učiniti sve što je moguće i u skladu sa zakonom. 'Taj sportski događaj je veliki sigurnosni izazov, ali mi ćemo napraviti što je moguće u okviru zakonskih procedura da zaštitimo javni red i mir', rekao je Orepić.