U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Odvježbajte spartanski trening s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne

08.09.2017 u 16:22

Bionic
Reading

Hrvatski vojnici iz Počasno-zaštitne bojne sudjelovat će u finalu sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska, koje će se održati u četvrtak 14. rujna na Trgu bana Jelačića s početkom u 17 sati

Prvi put će brojnim vježbačima i građanima demonstrirati 15-minutni prikaz elemenata spartanskog treninga koji je inače sastavni dio njihove vojničke rutine. Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

'Drago mi je da ćemo građanima i vježbačima prikazati dio naših vještina. Nastavak je ovo suradnje s projektom Aktivna Hrvatska. Ovom našom demonstracijom treninga i mi želimo građane potaknuti na veću aktivnost i zdrav život, a vjerujem kako će upravo ovi elementi koje ćemo izvesti pokazati da vježbanje može biti jako zanimljivo i vrlo zahtjevno', izjavio je stožerni narednik Dalibor Delić.

Za trening Aktivne Hrvatske u Zagrebu dosad su prijavljene stotine vježbača, a uz samo vježbanje bit će održane edukacije partnera projekta te besplatna savjetovanja, dok je generalni partner projekta HEP.

Počasno-zaštitna bojna je pristožerna postrojba GS OSRH, osnovana 2000. godine, a uloga joj je izvršavanje ceremonijalnih i protokolarnih radnji te osiguranja za potrebe državnog vrha, Ureda predsjednice RH te Vlade RH i Ministarstva obrane.

  • +4
Počasno-zaštitna bojna Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Tjelesna spremnost vojnika ove bojne je na vrlo visokoj razini, velika se pažnja posvećuje i prehrani vojnika te svim ostalim parametrima koji zahtijevaju najveću razinu spremnosti. Stožerni narednik Dalibor Delić sa svojim timom brine se o tome da se u treninge hrvatskih vojnika uvijek uvrste najnovija saznanja iz svijeta kineziologije.