HUMANITARNI BAL

Održana akcija 'Večer dobrih djela'

11.11.2011 u 08:55

Bionic
Reading

Humanitarni bal 'Večer dobrih djela' održan je u Muzeju Mimara u organizaciji UNICEF-a

Gosti su uživali u glumačkim izvedbama Mile Elegović, Igora Mešina i UNCEF-ove ambasadorice Maje Vučić te bendovima Kvartet saksofona i Gadjo Manouche, a sve pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića

Održana je i aukcija 'Jedinstvenih iskustava', a svi prihodi od nje preusmjerit će se akciji 'Prve tri su najvažnije'. Gostima su bila ponuđena nesvakidašnja iskustva: boravak u UNICEF-ovu kampu u Etiopiji, odlazak na Olimpijske igre u London, počasno bacanje paka na Medveščakovoj utakmici tijekom trajanja turnira Arena Ice Fever te uloga u serijalu 'Larin izbor'.

Zagrebački 'medvjedi' su licitacijom ponuđenog 'jedinstvenog iskustva' prikupili 20 tisuća kuna. Kupnjom ulaznica i licitacijom te humanitarnim donacijama tijekom večere prikupljeno je 264.700 kuna. Sva sredstva namijenjena su UNICEF-ovoj akciji 'Prve tri su još važnije!', kojom se stvara mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje.

Tom akcijom nastoji se i unaprijediti udomiteljska skrb u Hrvatskoj te omogućiti da više od 1000 djece u Hrvatskoj koja trenutno žive u institucionalnoj skrbi dobiju priliku za odrastanje u toplom, obiteljskom okruženju.