LESAROV APEL KOSORICI

'Odmah objavite tekst ugovora s EU!'

  • Autor: M. B.
  • Zadnja izmjena 19.09.2011 12:37
  • Objavljeno 19.09.2011 u 11:53
Dragutin Lesar (12)

Dragutin Lesar (12)

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar od premijerke i šefice HDZ-a Jadranke Kosor traži da građanima što prije obznani tekst nacrta Ugovora o pristupanju Europskoj uniji koji je u subotu dobila od poljskog premijera Donalda Tuska

U priopćenju koje potpisuje Dragutin Lesar, od Jadranke Kosor se traži da 'odmah da na uvid ugovor koji obvezuje sve hrvatske građane' , odnosno nacrt Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

'Hrvatski građani hrvatskoj Vladi vjeruju koliko vjeruju – o tome brojne ankete govore dovoljno. Ali ovaj pristupni ugovor i njegov sadržaj nisu pitanje povjerenja i političkog priklanjanja ovoj ili onoj opciji, ovom ili onom lideru i političkoj eliti. Taj ugovor će nam u detalje urediti kako ćemo živjeti sljedećih godina i desetljeća, odredit će nam kako ćemo proizvoditi ono što proizvodimo, kako ćemo to prodavati, kako ćemo obrađivati naše njive, kako ploviti našim morem. Određivat će nam kako ćemo i hoćemo li upravljati tvrtkama koje su do jučer bile naše, kako ćemo moći ili ne moći i osobno krenuti tražiti život u toj zajedinici kojoj bi trebali pristupiti. I tisuće drugih stvari od kojih se sastoji život', navodi se u priopćenju.

Lesar upozorava da većina hrvatskih građana nema racionalne osnove za donošenje odluke koja će se od njih očekivati na referendumu ove godine. 'Hrvatski građani ne znaju (i nitko im to do sada nije rekao) što je to ispregovarano, što je dogovoreno i što nas čeka', upozorio je.

'Hrvatski laburisti ne mogu prihvatiti činjenicu još jednog odlaska u maglu. S takvim putovima 'na vjeru' imali smo gadna iskustva i mislimo da nas nitko nema pravo prisiljavati da takva iskustva ponovimo.

Zbog svega toga, gospođo predsjednice Vlade, ne molimo Vas da nam pokažete pristupni ugovor, već ZAHTIJEVAMO OD VAS DA UGOVOR OBZNANITE SVIM HRVATSKIM GRAĐANIMA. U protivnom, smatrat ćemo da skrivate svoje neuspjehe u pregovaranju i da prikrivate od hrvatskih građana istinu na koju imaju i ustavno i prirodno pravo', zatražio je Lesar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi