SANADER:

Odluka o odgodi pristupne konferencije je logična

24.03.2009 u 18:00

Bionic
Reading

Odluku češkog predsjedništva o odgodi Međuvladine pristupne konferencije za boravka u Novoj Gradiški premijer Ivo Sanader nazvao je u utorak logičnom i zbog toga ne očekuje da će biti bilo kakvih posljedica na tijek daljnjih pregovora

Češko predsjedništvo Europske unije u utorak je odgodilo Međuvladinu konferenciju o pristupanju s Hrvatskom za 24. travnja, očekujući da će do tada biti postignut napredak u rješavanju pitanja slovenske blokade. Međuvladina konferencija trebala se po rasporedu održati u petak, 27. ožujka.'To je bilo očekivano s obzirom na to da Slovenija od zadnje konferencije nije ukinula blokadu koja je uvjetovana bilateralnim razlozima', ocijenio je hrvatski premijer Ivo Sanader u utorak za posjeta Novoj Gradiškoj.

'Čemu se sastajati kad se od zadnje konferencije ništa nije dogodilo i takvo ponašanje Slovenije nije europsko, no mi se nadamo da će se do nove međuvladine konferencije stvari pokrenuti te da će Slovenija ipak ukinuti blokadu', kazao je Sanader.Postoji čitav niz diplomatskih aktivnosti u kojima sudjeluju hrvatska vlada i ministarstvo vanjskih poslova te čitav niz dužnosnika koji će raditi na tome, završno je istaknuo premijer u reakciji na odluku predsjedništva EU o odgodi Međuvladine konferencije o pristupanju s Hrvatskom.