OPOMENE PRED OTKAZ

Odgovorni za HTV-ove gafove kažnjeni

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.01.2010 18:19
  • Objavljeno 07.01.2010 u 17:10
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

V. d. glavnog ravnatelja HTV-a Josip Popovac zbog učestalih tehničkih gafova podijelio je opomene pred otkaz i jednokratno smanjenje plaća

'Srednja i viša rukovodeća struktura na HTV-a obaviještena je kako se odsada jednakom smatra odgovornost rukovoditelja odjela i djelatnika koji je neposredno skrivio neku ozbiljnu grešku.'

Dvojica tehničara koji su odgovorni što HTV nije uživo imao presicu Jadranke Kosor o Sanaderovom nedjeljnom puču dobili su opomenu pred otkaz i 30-postotno jednokratno smanjenje plaće.

Urednik 'Vijesti' na drugom programu također je zaslužio opomenu pred otkaz i 20 posto manju plaću za sljedeći mjesec jer je u 'Vijestima' objavljena kriva fotografija generala HV-a Nojka Marinovića.

Djelatnik HTV-a koji je odgovoran zbog nedostatka tona u 'Vijestima' 7. siječnja i u 'Dobro jutro, Hrvatska' dobio je opomenu pred otkaz i 30-postotno jednokratno smanjenje plaće.

'Nedvojbeno je kako je HRT u tranzicijskom razdoblju, uslijed otežanih uvjeta poslovanja u financijskom, organizacijskom i kadrovskom smislu. Sadašnje privremeno rukovodstvo ubrzano radi na otklanjanju uočenih nedostataka, što iziskuje vrijeme, provedbu poslovnih procesa i dodatno ekipiranje u ključnim odjelima.

HTV dnevno emitira u prosjeku 68 sati programa (HTV 1, HTV 2, HRT+ i Satelitski program), a u 2009. među 10 najgledanijih programa na hrvatskom TV tržištu bilo je osam emisija HTV-a', stoji u priopćenju s Prisavlja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!