SPETLJANI KABLOVI

HTV-ovi tehničari 'zeznuli' prijenos Kosorice

05.01.2010 u 17:12

Bionic
Reading

Krivci zbog kojih HTV jučer nije imao uživo prijenos konferencije premijerke Jadranke Kosor, na kojoj se definitivno razračunala s bivšim šefom Ivom Sanaderom, tehničari su s Prisavlja koji su rastezali kablove ili preciznije dva kabla - jedan za zvuk, a drugi za sliku

Podsjetimo, HTV je jučer čitav dan imao SNG kola i troje novinara na terenu i u ključnom trenutku kada se trebalo uživo uključiti iz središnjice HDZ-a na programu su imali Anu Ugarković i sapunicu. Istovremeno, Nova TV išla je uživo, a RTL je cijelu priču emitirao s petnaestak minuta zakašnjenja.

'Tijekom dana utvrđeno je da je do tehničke nespremnosti HTV-a da izravno prenosi novinsku konferenciju predsjednice Vlade Jadranke Kosor došlo zbog propusta članova tehničke ekipe na terenu. Uslijed toga nije bila uspostavljena audio-video veza do trenutka kada je počela ad hoc novinska konferencija.

Uslijed loše obavljenog posla, za one kojima su utvrđeni propusti bit će izrečene propisane sankcije. Nisu utvrđeni propusti na višim organizacijskim razinama', stoji u priopćenju kojeg smo dobili s Prisavlja.

S druge pak strane, gledatelji su očito prepoznali važnost situacije, pa su izvanredne vijesti Nove TV ostvarile su gledanost od 18,6 posto te 40,7 posto udjela gledanosti na ukupnoj populaciji. U ciljnoj skupini 18-49 godina izvanredne vijesti su ostvarile gledanost od 14,4 posto te 40,4 posto udjela u gledanosti.

Tehničkih problema s prijenosom Kosoričine pressice imao je i RTL koji je u trenutku izravnog uključenja ostao bez tona pa je snimku morao puštati na kraju vijesti.