DJEDOVIĆ SE TEŠKO RAZBOLIO

Odgođena odluka o početku suđenja za aferu 'pošteno suđenje'

07.02.2013 u 14:15

Bionic
Reading

Pripremno ročište na kojem se trebalo odlučiti kada će početi suđenje bivšim nogometnim dužnosnicima Željku Širiću, Stjepanu Djedoviću i Nevenu Šprajceru odgođeno je radi medicinskog vještačenja o rezultatima kojega ovisi hoće li se za Djedovića, koji je pretrpio moždani udar, razdvojiti postupak.

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Gordana Mihela Grahovac odlučila je zatražiti medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja Djedovića nakon čega će odlučiti o zahtjevu njegove obrane za izdvajanjem postupka.

Bivši član Komisije nogometnih sudaca Djedović je naime prije više od pola godine pretrpio moždani udar.

Bivši dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i bivši nogometni sudac Širić te nekadašnji tajnik NK Karlovac Šprajcer, koji je jedno vrijeme i bio tajnik Udruge prvoligaša pojavili su se danas na pripravnom ročištu, no nisu bili raspoloženi za izjavu novinarima.

Širić i Djedović optuženi su za primanje 30 tisuća eura mita za 'pošteno' suđenje Hajduku, a Širića se tereti i da se sa Šprajcerom dogovorio da njegovom klubu za 15 tisuća eura po sezoni također osigura 'pošteno' suđenje.

Optužnicu protiv trojice bivših nogometnih dužnosnika USKOK je podigao u srpnju prošle godine, nakon osmomjesečne istrage u kojoj je saslušano stotinjak svjedoka.

Uhićenje Širića, Djedovića i Šprajcera bio je nastavak antikorupcijske akcije 'Offside' u kojoj se istraživalo namještanje 12 prvoligaških utakmica. Taj je slučaj doživio i sudski pravorijek kojim je svih 15 optuženika, uglavnom nogometaša i dužnosnika kluba Croatia Sesvete, ali Varteksa i Međimurja, proglašeno krivima. Šestorica optuženih su se, pak, prije suđenja nagodili s USKOK-om, a među njima su bili i trojica organizatora namještanja utakmica - bivši trener u omladinskoj momčadi zagrebačkog Dinama Vinko Šaka, te dvojica slovenskih državljana Dino Lalič i Admir Suljič.

Odgođeno ročište za aferu namještanja utakmica