DALEKO JE BANGKOK

Odbjegli tajlandski premijer je Crnogorac

17.03.2010 u 18:12

Bionic
Reading

Bivši tajlandski premijer Thaksin Shinawatra, svrgnut u državnom udaru, za kojim je u njegovoj zemlji raspisana Interpolova tjeralica nakon što je osuđen za pronevjeru, nalazi se u Crnoj Gori i s obitelji uživa u sunčanoj Budvi, potvrdila je u srijedu i uprava crnogorske policije.

Policija u priopćenju naglašava kako "nema osnova za poduzimanje bilo kakve mjere iz svoje nadležnosti prema njemu jer je riječ o osobi koje ima crnogorsko državljanstvo".

Thaksin Shinawatra je početkom prošle godine dobio crnogorsko državljanstvo a time i crnogorsku putovnicu.

Prijašnjih dana su mediji objavljivali informacije da je Shinawatra s obitelji odsjeo u hotelu Miločer, koji pripada renomiranoj kompaniji Aman resorts.

Uprava policije je, na zahtjev medija, objavila da je "Shinawatra 13. ožujka ove godine, oko 12,30 sati, privatnim zrakoplovom iz Dubaija doputovao na aerodrom u Tivtu".

Shinawatra je u bijegu od 2006. godine kada je svrgnut i u odsutnosti osuđen na dvije godine zatvora zbog korupcije i zloupotrebe položaja, a za njim je raspisana Interpolova tjeralica.

Na desetine tisuća Shinawatrinih pristaša u prosvjedima u Bangkoku već nekoliko dana traže ostavku sadašnjeg premijera i nove izbore.