OPARIN SALTO

Odbio raspravu o Glunčiću pa na Facebooku osuđuje njegovu izjavu

15.12.2016 u 16:20

Bionic
Reading

Dva je puta Andro Krstulović Opara kao predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu odbio oporbeni zahtjev da se na tom radnom tijelu raspravlja o izjavi državnog tajnika Matka Glunčića. No u poslijepodnevnim satima oglasio se na Facebooku i iznenadio svojim stavom

'Izjava državnog tajnika Glunčića je bila nedopustiva i omalovažavajuća i zaslužuje osudu svakog odgovornog čovjeka. Državni dužnosnici moraju biti svjesni posljedica izgovorene riječi. Stoga se nadam da će o izjavi državnog tajnika Glunčića saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, kojem sam na čelu, raspravljati već na sljedećoj sjednici', napisao je Krstulović Opara na svom Facebooku.

Da će se sjednica na tu temu održati najvjerojatnije sljedeći tjedan, Opara je kazao već jutros, iako je danima tvrdio da njegov odbor uopće nije nadležan za to pitanje.

'Naravno, to će tako biti ako oporba bude napustila taktiku opetovanja današnjeg showa koji je puki spin i populizam, a kojem je posljedica po drugi put opstrukcija izbora članova Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj. Očito je da nekima nije do funkcioniranja krovnog tijela hrvatske znanosti. Apeliram stoga na odgovornost i profesionalnost svih članova Odbora, koji uostalom upravo zbog toga i postoji', zaključio je Opara.