epidemija koronavirusa

Odbačena kaznena prijava protiv bivše ravnateljice Daruvarskih toplica

22.10.2020 u 09:01

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru odbacilo je kaznenu prijavu protiv bivše ravnateljice Daruvarskih toplica Mire Zakore (62) koju su djelatnici te zdravstvene ustanove prijavili za širenje i prenošenje zarazne bolesti

Kaznenom prijavom bivšu ravnateljicu specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Daruvaru sumnjičilo se da je od 11. do 24. ožujka, nakon proglašenja epidemije propustila zdravstvenim djelatnicima osigurati zaštitnu opremu, educirati ih o uporabi zaštitne opreme i omogućiti rad od kuće, kao i onemogućiti rad ugostiteljskog objekta koji posluje unutar ustanove.

No, državno odvjetništvo je nakon provedenih izvida utvrdilo da ustanova u inkriminirano vrijeme nije bila izvorom zaraze niti je bilo tko od zaposlenika i korisnika bio zaražen koronavirusom.

Utvrđeno je i da nitko od korisnika u navedenom razdoblju nije imao izrečenu mjeru samoizolacije ili karantene te da je ustanova prekršajno sankcionirana zbog rada ugostiteljskog objekta. No, počinjenje tog prekršaja nije u izravnoj korelaciji sa širenjem zaraze kod bilo koje konkretne osobe, zaposlenika ili korisnika navedene ustanove.

Stoga radnjama i eventualnim propustima u postupanju ravnateljice nije došlo do neposredne i konkretne opasnosti od širenja zarazne bolesti.