PROŠLO DVIJE I POL GODINE

Od završetka suđenja Sanaderu u proračun još nije uplaćeno 5 milijuna eura

Robert Ježić

Robert Ježić

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan

Ježić je svjedočio dva puta i oba se puta obvezao da će sporni novac deponirati u roku od 30 dana na poseban račun suda. Međutim, to nije učinio, a kako je u međuvremenu presuda protiv Sanadera postala pravomoćna, taj se novac po sili zakona trebao oduzeti kao protupravno stečena imovinska korist

– Gdje je novac, gospodine Ježiću? – pitanje je koje je sudac Ivan Turudić krajem listopada 2012. uputio Robertu Ježiću, u tom trenutku svjedoku na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu za aferu Ina - MOL.

Predmet pitanja bilo je pet milijuna eura, polovina iznosa koji je, prema optužnici i kasnije potvrđenoj presudi, došao iz MOL-a i bio mito za Sanadera, kako bi on omogućio MOL-u da preuzme upravljačka prava nad Inom.

Ježić je svjedočio dva puta i oba se puta obvezao da će sporni novac deponirati u roku od 30 dana na poseban račun suda. Međutim, to nije učinio, piše Večernji list

Na Županijskom sudu u Zagrebu tvrde da nisu nadležni za naplatu tog novca te lopticu prebacuju na tužiteljstvo. U USKOK-u kažu da je za to nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Tamo pak kažu da je zagrebački ODO.

U međuvremenu, Ježić se od svih problema u Hrvatskoj sklonio u Švicarsku. Tamo se, prema zadnjim informacijama, liječi. A zbog njegovih problema sa zdravljem zapeo je i postupak koji je njemu, Sanaderu te Ivanu Mravku trebao početi na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!