JESTE LI IH VIDJELI?

Od prošlog tjedna nestalo 15 osoba, od početka godine 60

19.07.2013 u 15:26

  • +12

Nestali 19.7.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP RH/ montaža: Dolores Ljubić

Bionic
Reading

Od osam nestalih osoba o čijim smo nestancima izvijestili prošlog petka, pronađeno je šest osoba, dok se za dvije još traga. U tom je tjednu nestalo još pet punoljetnih osoba čiji nestanci dotad nisu bili prijavljeni policiji, prijavljena je i osoba koja je nestala još 3. srpnja, a u tjednu za nama nestalo je 15 osoba. Trenutačno se traga za 24 osobe nestale u tekućem mjesecu srpnju te za 60 osoba nestalih ove godine. U potrazi za njima može sudjelovati i vi te svaku korisnu informaciju dojaviti u najbližu policijsku postaju, na besplatni broj telefona ili putem e-maila nestali@nestali.hr

Prva prošlog tjedna, u petak, 12. srpnja, nestala je 16-godišnja Kristina Skorupski iz Slavonskog Broda. Ona se samovoljno udaljila s adrese Zajezda 31 u Budinščini, u trapericama, šarenoj majici i tenisicama. Visoka je 160 centimetara, jače je građe, ima kestenjastu kosu i kestenjaste oči.

Potom su u nedjelju, 14. srpnja, s adrese boravišta Pahinsko 6, Ivanec, nestala tri mladića: Milorad Ignac (18), Damir Ignac (18) i Ante Hajder (20). Policija posjeduje njihove fotografije, no ne i osobne opise.

Tri osobe nestale su i u ponedjeljak, 15. srpnja, sve u Zagrebu. Najmlađi među njima je 17-godišnji Tin Grgić, koji se udaljio s adrese stanovanja Božidara Magovca 40. Visok je 180 centimetara, jače je građe, ima smeđu kosu i smeđe oči, a na sebi je tada imao plavi gornji dio trenirke, bijelo-crvene kratke hlače i bijele tenisice.

Viktor Kapelina (22), rođen u Dubrovniku, nestao je sa zagrebačke adrese Nova cesta 128 u nepoznato. On je visok 190 centimetara, srednje je građe, ima kestenjastu kosu i kestenjaste oči. U trenutku nestanka bio je odjeven u majicu kratkih rukava, kratke hlače i crne tenisice.

Treća osoba nestala u ponedjeljak, i to sa zagrebačke adrese stanovanja Naserov trg 8, 70-godišnja je Miroslava Šegota. Na sebi je tada imala košulju kratkih rukava, crnu suknju i bež sandale, a visoka je 164 centimetara, prosijeda i jače tjelesne građe.

Intenzivno se traga i za četiri osobe nestale u utorak, 16. srpnja. Dvije od njih su maloljetne, a radi se o Zagrepčaninu Jurici Mariću (15), visokom 175 centimetara, smeđe kose i smeđih očiju, koji se udaljio s riječke adrese boravišta Franje Čandeka 2, i Zagrepčanki Martini Mašić (16), koja je nestala sa zagrebačke adrese III. Struge 40. Ona je visoka 160 centimetara, srednje je građe, ima crnu kosu, crne oči i piercing u nosu. Bila je u plavim trapericama, zelenoj majici s naramenicama i bijelim tenisicama.

Virovitičanin Zlatko Popić (31) u utorak se zelenom Opel Corsom riječkih registarskih oznaka odvezao s adrese boravišta Vinodolska 22 u Crikvenici te mu se gubi svaki trag. Zlatko je visok 180 centimetara, srednje je građe, ima kestenjastu kosu i kestenjaste oči te tetovažu na desnom ramenu.

U Puli je, s adrese Šišanska 2, tog utorka otišao u nepoznato 54-godišnji Ivica Bago. Visok je 170 centimetara, srednje je građe, sijed i svijetloplavih očiju. Na sebi je tada imao smeđu majicu kratkih rukava, kratke hlače, tenisice i dokoljenke.

Nadalje, u srijedu, 17. srpnja, u Rijeci, s adrese boravišta Vukovarska 43, nestala je 17-godišnja Puljanka Paula Škrjanec. Ona je visoka 170 centimetara i ima smeđu kosu.

Jedanaesti put ove godine, iz Bedekovčine, Aleja Dragutina Domjanića 15, jučer je policiji stigla prijava o nestanku 15-godišnje Dragane Slanček. Ovoga puta s iste je adrese, gdje obje borave, prijavljen nestanak i 16-godišnje Marije Mucak. Dragana je, podsjetimo, rođena u Leskovcu, s adresom prebivališta u Tovarniku. Visoka je 153 centimetara, slabije je građe, ima riđu kosu, kestenjaste velike oči i tetovažu - slova na lijevoj nozi. Policija ima njezinu fotografiju iz 2009. godine, dok Marijinu nema. Marija je rođena u Zaboku, adresa prebivališta joj je u Gornjoj Stubici, a visoka je 160 centimetara, srednje je građe, ima crnu kosu i kestenjaste velike oči.

Osobe za kojima se još traga iz tjedna ranije su Romana Sarah Dražić (16) i Andrijana Ivić (43), a naknadno je prijavljeno još pet osoba.

Nesigurnim i polaganim hodom, s adrese boravišta Tomassinijeva ulica 13 u Puli udaljio se 6. srpnja u poslijepodnevnim satima 57-godišnji Nedo Matanović. On je, inače, rođen u BiH, a visok je 165 centimetara, slabije je građe, prosijed i crnih očiju. Na sebi je u trenutku nestanka imao donji dio plave trenirke, majicu kratkih rukava i pleteni šešir.

Dorotea Grujić (22) i Siniša Malčić (36) nestali su 9. srpnja, ona u Zagrebu, kada se udaljila s adrese prebivališta Šulekova 3, a on u Sesvetama. Dorotea je visoka 182 centimetara, slabije je građe, ima smeđu kosu i smeđe oči. Siniša se udaljio s adrese prebivališta Strajčaki 13, u vojničkim hlačama, crnoj majici kratkih rukava i crnim tenisicama. Visok je 180 centimetara, slabije je građe, ima plavu kosu i plave oči te tetovažu - zvjezdica po čitavoj lijevoj ruci.

Na Mljetu je 11. srpnja nestao Zagrepčanin Josip Mlinarić (38), kojemu je inače adresa prebivališta Kupinečka 42, Zagreb. On je visok 180 centimetara, ima kestenjastu kosu i svijetloplave oči.

Istoga dana, u Zagrebu se s adrese Bolnička cesta 32 udaljio 34-godišnji Ivica Duvnjak, rođen u BiH, sa zagrebačkom adresom prebivališta IV. Kozari put 49. On je visok 190 centimetara, mršav je i ima ravnu smeđu kosu.

Prijavljen je i nestanak 41-godišnjeg Riječanina Mirka Dabića, s riječkom adresom prebivališta Milana Smokvine Tvrdog 6. Prema policijskim podacima, on je nestao u Barceloni 3. srpnja, a okolnosti njegova nestanka, kao i osobni opis, nisu nepoznati.