ZAGREBPARKING

Od ponedjeljka redovita naplata parkinga u Zagrebu, besplatno za stradale u potresu

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 15.05.2020 15:47
  • Objavljeno 15.05.2020 u 15:47
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U Zagrebu će u ponedjeljak, 18. svibnja, početi redovita naplata parkiranja uz mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima za građane koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, čiji su objekti oštećeni u potresu, priopćio je u petak Zagrebparking.

"Zagrebparking je omogućio korisnicima koji imaju prebivalište u zoni naplate i čiji su objekti oštećeni u potresu ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1, a od 18. svibnja mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima moći će koristiti i građani koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, čiji su objekti oštećeni u potresu", stoji u priopćenju.

Korisnici koji žele ostvariti pravo besplatnog parkiranja trebaju ishoditi potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima.

Korisnici zahtjev mogu preuzeti na web stranici podružnice Zagrebparking te na blagajnama podružnice.

  • +13
  • +10

Autobusni kolodvor Zagreb

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Ako zadovoljavaju uvjete, izradit će im se i parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom "neuporabljivo", odnosno s rokom važenja mjesec dana od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom "privremeno neuporabljivo".

Korisnici mogu dobiti besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu, za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici, priopćio je Zagrebparking.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!