BJELORUSKa NACIONALNA IGRA

Od koronavirusa obolio Lukašenkov suigrač u sportu koji propagira kao lijek protiv zaraze

28.04.2020 u 08:27

Bionic
Reading

Suigrač bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka u hokeju na ledu zaražen je koronavirusom iako je on igranje tog sporta zagovarao kao uspješnu metodu u borbi protiv pandemije

'Suigrač bjeloruskog predsjednika hospitaliziran je jer se prvobitno sumnjalo da ima upalu pluća, ali je kasnije pozitivno testiran na virus COVID-19', kazala je u četvrtak Lukašenkova glasnogovornica Natalia Aismont.

Glasnogovornica je dodala da Lukašenko neće biti u samoizolaciji te da će nastaviti raditi kao i dosad.

Neimenovani Lukašenkov suigrač ranije je izjavio bjeloruskim medijima kako nije zaražen koronavirusom te da ima samo blagu prehladu. Virus kod Lukašenkovog suigrača otkriven je nakon odigrane utakmice na amaterskom turniru koji je predsjednikova ekipa osvojila 11. put zaredom, priopćili su bjeloruski mediji.

Lukašenko je dosad, unatoč globalnoj pandemiji koronavirusa, u nekoliko navrata igrao hokej na ledu pred publikom dobivajući pozive za uvođenjem oštrijih mjera za obuzdavanjem širenja virusa u toj zemlji.

Aleksandar Lukašenko igra hokej Izvor: EPA / Autor: ANDREI POKUMEIKO / POOL

Predsjednik, koji je na čelu Bjelorusije od 1994. godine, u više navrata odbacio je zabrinutost zbog pandemije kao 'psihozu' te je u sklopu borbe protiv zaraze predložio ispijanje votke i odlazak u saune.

Prema najnovijim podacima, u Bjelorusiji su 6723 osobe zaražene koronavirusom, a njih 55 je preminulo. Lukašenko inzistira na tome da nitko u zemlji neće preminuti od koronavirusa te da su svi dosad zabilježeni smrtni slučajevi posljedica drugih zdravstvenih stanja, poput srčanih bolesti i dijabetesa.