KOSOR ZA NOVU TV

'Očekivala sam Sanaderov potez!'

10.01.2010 u 18:18

Bionic
Reading

Prvi put od pokušaja Ive Sanadera da izvede puč u HDZ-u premijerka Jadranka Kosor je otkrila da je očekivala Sanaderov napad i ustvrdila da je bila posve mirna kad se konačno i dogodio. U intervjuu za Novu TV naglasila je da je unaprijed znala što treba učiniti

'Bila sam mirna i očekivala sam nešto takvo te sam znala što trebaučiniti, a to sam i učinila. Predsjednica sam Vlade i HDZ-a i prva mi jepomisao interes Republike Hrvatske. Ugrozio je vladajuću koaliciju,rušio Vladu, izazivao prebrze prijevremene izbore. Njegov potez prijetio je gospodarskim slomom, urušavanjem financijskog tržišta i zaustavljanjem pregovora s Europskom unijom', istaknula je premijerka Jadranka Kosor.

Na pitanje Mislava Bage očekuje li da će svi u HDZ-u shvatiti njezin potez i promjene koje se događaju, premijerka je naglasila da će vjerojatno svi u HDZ-u shvatiti što se dogodilo te da se HDZ-om sadavlada na drukčiji način. Što se tiče osobnog odnosa prema Sanaderu, Kosor je izjavila da bi mu pružila ruku da se sretnu i da ga može pogledati u oči.

Suradnju s predsjednikom Stipom Mesićem ocijenila je odličnom te otkrila da su njih dvoje puno radili na svom odnosu nakon sukoba iz predsjedničke kampanje 2005. godine.

'Na predsjedničkim izborima znala sam unaprijed da neću pobijediti, ali važno mi je bilo da imam rezultat koji me neće osramotiti. Osjećala sam se sama protiv svih - podržavao me samo HDZ, utrka je bila teška i borila sam se do posljednjeg daha', rekla je Kosor i dodala da je oprostila Mesiću sve niske udarce iz kampanje.

'Udarci me nisu boljeli toliko koliko su me stimulirali. Građena sam tako da me stimulira kad me netko napada', poručuje premijerka RH.

S novim predsjednikom očekuje jednako dobru suradnju kao s Mesićem, a uz napomenu da je 'za tango potrebno dvoje', naglašava da će svatko morati raditi isključivo u okvirima ovlasti - i šef države i premijerka. Više ne razmišlja o nekoj budućoj utrci za Pantovčak jer za to nema vremena, ali hrvatska premijerka uvjerena je da uskoro mora 'doći vrijeme kad će žena pobijediti na predsjedničkim izborima'.