GOTOVINA, ČERMAK I MARKAČ

Obrana će se žaliti na nove svjedoke

18.05.2010 u 13:01

Bionic
Reading

Sudsko vijeće haškog suda (ICTY) u predmetu 'Gotovina, Čermak i Markač' odobrilo je obranama hrvatskih generala žalbu na zahtjev tužiteljstva za svjedočenjem dodatnih troje svjedoka, kazao je u utorak za Hinu Goran Mikuličić, odvjetnik Ivana Čermaka

'Danas sam saznao da je sudsko vijeće dozvolilo obranama žalbu na zahtjev tužiteljstva u vezi troje novih svjedoka', rekao je Mikuličić i dodao da će žalbu podnijeti već danas ili najkasnije sutra.

Tužiteljstvo i obrana u siječnju završili svoj dio dokaznog postupka, nakon čega je sudsko vijeće, na čelu s Alphonsom Oriem, pozvalo još sedam svojih svjedoka. Tužiteljstvo je, nakon što je posljednji svjedok sudskog vijeća dao svoj iskaz, zatražilo izvođenje troje novih svjedoka. Sud je 21. travnja prihvatio taj zahtjev.

Na zahtjev tužiteljstva u vezi izvođenja troje novih svjedoka, žalit će se obrane generala Ivana Čermaka i Mladena Markača. Obrana generala Ante Gotovine neće se, saznaje se, žaliti, jer se moguće svjedočenje troje novih svjedoka odnosi na generale Markača i Čermaka.