vremenska prognoza

Obilni pljuskovi i mjestimična olujna nevremena, krajem tjedna promjena vremena

23.05.2018 u 07:09

Bionic
Reading

Nastavlja se razdoblje nestabilnog vremena pa će i sljedećih dana ponegdje biti obilnijih pljuskova i grmljavina, a vrlo je velika vjerojatnost i za mjestimična olujna nevremena. Danas bi trebalo biti umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Oborina će ponegdje biti i obilnija, ponajprije duž Jadrana gdje će kiše biti već od jutra, a poslijepodne i navečer izraženiji pljuskovi mogući su i drugdje u zemlji

U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla, češća u gorskim krajevima, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Najviše sunčanog i suhog vremena bit će na istoku zemlje.

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu umjereno, prolazno i jako jugo, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u okretanju na istočnjak.

Najviša temperatura zraka između 21 i 26 stupnjeva Celzijevih, a u gorju malo niža.

Biometeorološke prilike će biti uglavnom razmjerno nepovoljne, a mjestimično na srednjem Jadranu i Lici nepovoljne.

Mogući su nesanica, glavobolja i razdražljivost kod meteoropata, te veće poteškoće kod kroničnih bolesnika, osobito astmatičara.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 24. svibnja 2018. Izvor: DHMZ / Autor: tportal

U četvrtak Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ali i dalje nestabilno. Povremena kiša i pljuskovi bit će češći u unutrašnjosti, a lokalno moguće i intenzivniji.

Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadni, na sjevernom dijelu i bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na Jadranu od 16 do 20 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna uglavnom između 22 i 27 stupnjeva Celzijevih, u gorju malo niža.

  • +10
Nakon suhog i toplijeg vremena u Zagrebu pada kiša Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Od petka će posvuda biti više sunčanog vremena, a za vikend i početkom sljedećeg tjedna temperatura će već dosezati ljetne vrijednosti. Na Jadranu će već u četvrtak pljuskova biti zamjetno manje, a zatim će od petka prevladavati sunčano.

Vjetar će okrenuti na buru i sjeverozapadnjak, a zatim za vikend posve oslabjeti.

Temperatura zraka od četvrtka će postupno rasti pa će već za vikend biti vrlo toplo, a sljedeći tjedan nerijetko i vruće.

  • +3
Split: Djevojke u šetnji rivom tijekom vrućeg dana Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL