nezavisni gradski vijećnik

Obersnelov suparnik Burić najavio osnivanje nove političke stranke

23.06.2017 u 09:34

Bionic
Reading

Hrvoje Burić, nezavisni gradski vijećnik kojeg je kao nezavisnog kandidata za gradonačelnika Rijeke na nedavnim lokalnim izborima SDP-ov Vojko Obersnel pobijedio u drugom krugu izbora, najavio je da će osnovati novu političku stranku koja će se zvati 'Nezavisna lista Rijeka budućnosti'

'Stranka će se zvati Nezavisna lista Rijeka budućnosti, bez mog imena i počet ćemo stvarati stranačku infrastrukturu. Pozicionirat ćemo se na političkom centru, okrenuti Riječanima i njihovim svakodnevnim problemima, razvoju, da Rijeka bude grad u kojemu se može živjeti i raditi', rekao je nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Rijeke Hrvoje Burić u intervjuu u Novom listu.

Burić je na svibanjskim lokalnim izborima kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke ušao u drugi krug u kojemu je izgubio od SDP-ova gradonačelnika Vojka Obersnela. Burićeva nezavisna lista na izborima je osvojila četiri mandata u riječkom Gradskom vijeću.

Prije nego što je u Gradskom vijeću počeo djelovati kao nezavisni vijećnik Hrvoje Burić bio je član HDZ-a, te HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke na lokalnim izborima 2013. godine.