SKANDAL U SAD-U

Obamin ministar izazvao sudare i napustio mjesto nesreće

11.06.2012 u 18:13

Bionic
Reading

Američki ministar trgovine John Bryson nalazi se pod istragom zbog više automobilskih sudara u subotu u južnoj Kaliforniji i napuštanja mjesta nesreće, priopćila je u ponedjeljak policija u San Gabrielu, dodavši da je nesreće najvjerojatnije izazvao upravo taj visoki dužnosnik Obamine administracije.

Prvi rezultati istrage pokazuju da je Bryson u San Gabrielu izazvao prvu nesreću zabivši se u jedan Buick, a potom se još jednom zabio kada je bježao s mjesta nesreće. Pet minuta poslije, u obližnjem Rosemeadu, udario je u Hondu Accord. Policija ga je pronašla onesviještenog za upravljačem vozila na poprištu drugog sudara. Bolničari su mu pružili prvu pomoć, a potom je primljen u najbližu bolnicu zbog lakših ozljeda. Vozači i suvozači u ostalim automobilima nisu pretrpili ozbiljnije ozljede.

Za sada, kako tvrdi policija, nema pokazatelja da je Bryson bio pod utjecajem droge ili alkohola. Dužnost ministra trgovine obnaša od listopada 2011., a na internetskoj stranici ministarstva ga se opisuje kao jednog od glavnih članova predsjednikova gospodarskog tima. Priopćenje ministarstva se očekuje uskoro. Bijela kuća također još nije dala svoj komentar.