UJEDINJENI PROTIV TRUMPA

Obama pritisnuo Sandersa, obojica podržala Clinton

09.06.2016 u 21:47

Bionic
Reading

Senator Vermonta Bernie Sanders izrazio je u četvrtak spremnost na suradnju s Hillary Clinton koja je ovih dana osvojila demokratsku nominaciju za američke predsjedničke izbore, ne bi li pobijedili republikanca Donalda Trumpa, rekavši ipak da zasad ostaje u utrci

'Jedva čekam da se sastanem s njom, da vidimo kako možemo surađivati i pobijediti Donalda Trumpa te sastaviti vladu koja će nas sve zastupati', rekao je u Bijeloj kući nakon susreta s predsjednikom Barackom Obamom koji je trajao nešto više od sat vremena.

Sedamdesetogodišnji kandidat formalno ostaje u utrci premda je sigurno da će se na konvenciji u Philadelphiji krajem srpnja službeno potvrditi njegova suparnica.

'Po mom mišljenju i mišljenju većine Amerikanaca, Donald Trump bi nedvojbeno bio katastrofalan američki predsjednik', ustvrdio je, ne otkrivajući sadržaj razgovora s Obamom. 'Učinit ću sve što je u mojoj moći (...) kako Trump ne bi bio predsjednik', rekao je.

Barack Obama najavio da će poduprijeti Clinton
 
Barack Obama najavio je u četvrtak da će poduprijeti Hillary Clinton u utrci za Bijelu kuću. 'Uz nju sam', rekao je Obama u videoporuci objavljenoj nakon susreta sa Sandersom.

'Mislim da nikad nije bilo kvalificiranijeg kandidata za tu dužnost', istaknuo je Obama u kratkoj poruci.

'Počašćena sam što ste uz mene', odmah je na Twitteru uzvratila bivša državna tajnica.

Ekipa Hillary Clinton je odmah najavila zajednički predizborni skup za srijedu u Wisconsinu.

Obama, odlučan u nakani da učini sve kako bi ga 2017. u Bijeloj kući zamijenio kandidat iz njegova tabora, već nekoliko dana pokušava postići da demokrati stanu iza Clinton.