suzbijanje koronavirusa

Nudizam dozvoljen u Češkoj, ali samo sa zaštitnim maskama

13.04.2020 u 18:59

Bionic
Reading

Iako je Češka ublažila pojedine zabrane uvedene radi suzbijanja širenja koronavirusa, nošenje maski je i nadalje obavezno, a toga se moraju pridržavati i nudisti

'Građani mogu biti bez odjeće na određenim lokacijama, ali i dalje moraju pokrivati usta i okupljati se u skupinama kako je propisano', priopćila je češka policija nakon što su pristigle prijave građana da se nudisti sunčaju i kupaju bez maski u mjestu Lazne Bohdaneč kod Pardubica.

Policija je priopćila da je nakon dojave građana na plaži otkrila oko 150 nudista od kojih je njih samo polovica imala zaštitne maske.

'Nakon dolaska policije, svi nudisti su pristali poštivati mjere vlade koje uključuju obavezno nošenje zaštitnih maski na licu na javnim mjestima', navela je policija, a prenose svi svjetski mediji.

Policija je naglasila kako razumije da mnogi građani nemaju vlastite vrtove i žele izaći na svježi zrak, ali poručuje da se vladine mjere moraju poštivati kako bi se restrikcije čim prije ukinule. 'To se, međutim, neće dogoditi dok svi ne budu u potpunosti poštivali pravila', zaključila je češka policija.

Češka i Slovačka su dvije od malobrojnih svjetskih zemalja koje su poput Južne Koreje naredile svojim građanima obevazno nošenje maski na javnim mjestima. Istovremeno, obje države nisu osigurale dovoljan broj maski za sve Čehe i Slovake.

U Češkoj je od pojave pandemije zabilježeno 5902 zaraženih, a njih 129 su preminuli, dok je u Slovakoj zabilježeno 742 slučaja zaraze i dvije preminule osobe.