NASILNIK IZ ZAGREBA

Nožem prijetio ukućanima i policiji

16.03.2010 u 13:48

Bionic
Reading

U potjeri po zagrebačkoj Dubravi policija je jučer popodne uhitila 33-godišnjeg muškarca koji je nožem prijetio ukućanima, a zatim i policajcima koji su ga uhvatili tek nakon dva hitca upozorenja.

Pošto je uhićen i odveden u postaju, 33-godišnjaku je izmjereno čak 3,34 promila alkohola u krvi, a uz prekršajne prijave za obiteljsko nasilje odgovarat će i za sprječavanje policajaca u obavljanju dužnosti, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Pijani muškarac najprije je u obiteljskoj kući u Mirogojskoj cesti razbio vrata i nožem prijetio ocu, baki i sestri. Kad su ukućani pozvali policiju, nasilnik se zaključao u sobu i pokušao pobjeći skočivši kroz prozor. U namjeri da ga spriječe u bijegu, policajci su ispalili prvi hitac u zrak, no kako se nije zaustavio, dali su se u potjeru za njim i sustigli ga u jednom od susjednih dvorišta. Ondje im je 33-godišnjak zaprijetio nožem, koji je bacio tek kad su policajci ispalili drugi hitac upozorenja, ovaj put u tlo.

Nasilnik je tada svladan i odvezen u policijsku postaju, kažu u policiji, kojoj je 33-godišnjak već poznat po nasilničkom ponašanju.