pozvale policiju

Novinarka Sever i sutkinja Artuković napadnute dok su provjeravale radi li ilegalni restoran na otoku Tijatu: 'Frajer je vikao i bio je neugodan'

01.08.2022 u 19:56

Bionic
Reading

Restoran Spirito na otoku Tijatu unatoč brojnim kršenjima hrvatskih zakona i dalje neometano radio, javlja Morski.hr

Državni inspektorat je ovih dana zabranio rad restoranu u uvali Tijašnica jer nije zadovoljio minimalne uvjete i nema rješenje za rad. Lučka kapetanija Šibenik utvrdila je nelegalnu gradnju pontona i takozvanog sunčališta od 200 metara kvadratnih, a uzurpaciju i nelegalno korištenje pomorskog dobra potvrdilo je i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, piše Morski.hr.

Novinarka HRT-a Maja Sever i bivša zamjenica ministra pravosuđa i sutkinja Sandra Artuković, išle su vidjeti je li restoran radi, unatoč njegovu zatvaranju od strane Državnog inspektorata.

Izvor: tportal.hr / Autor: Morski.hr

Naime, Morski.hr je objavio snimku na kojoj je vidljivo da je restoran otvoren. Video je snimljen jučer u večernjim satima.

Svjedok s otoka Prvića svjedoči da je novinarku Sever i sutkinju Artuković napao vlasnik restorana.

'Došao došao je do njihovog broda, ušao im u brod odvezao ga, uzeo mobitel i bacio ga. Pozvale su policiju, koja je došla na uviđaj i napravila zapisnik', rekao je.

  • +5
Maja Sever Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic

'Bila je neugodna situacija. Išle smo vidjet je li restoran radi. Frajer je vikao i bio je neugodan. Ušao je u naš brod i uzeo nam je mobitel! Rekao je da brišem slike. Dala sam mu mobitel i rekla da nas samo ne dira. Policija mu je objasnila da je ovo javna površina i da nam ne može nitko zabraniti slikati. Nisam nikome slikala lice, već kako slikam plažu. Nisam bila na istraživačkom zadatku', izjavila je Maja Sever, koja priznaje da je iako na godišnjem odmoru, sada u nepotrebnom strahu.

'Pitala sam policajce: 'Možete li garantirati da ovaj čovjek neće ulicu u koju ja idem', kazuje Sever.