TURISTIČKA ATRAKCIJA

Novi Sad 'ćirilizira' gradske autobuse

14.01.2013 u 09:28

Bionic
Reading

Gradska vlast u Novome Sadu zamijenit će sve latinične natpise na autobusima koji pokazuju prema kamo vozilo ide nazivima isključivo na ćirilici, čime namjerava 'pridonijeti povratku ćirilice na novosadske ulice', prenijeli su u nedjelju vojvođanski mediji

'Povratak ćirilice na novosadske ulice predstavlja važan korak ka očuvanju kulture, tradicije i duha ovog grada, a smatram da je zanimljivo i za turiste koji nas posljednjih godina u velikom broju posjećuju', izjavio je zamjenik gradonačelnika Novog Sada i dužnosnik Demokratske stranke Srbije (DSS) Borko Ilić.

On smatra da izmjena pisma neće predstavljati problem strancima koji ne znaju ćirilicu, jer su, kako je rekao, autobusi numerirani.

Prema riječima direktora prometnog poduzeća iz Novog Sada Milana Balaća, tehnička služba tog poduzeća će u sljedeća dva dana završiti proces prebacivanja pisma u 200 vozila koji imaju ugrađene pokazivače pravca.

Zamjena latiničnih naziva ćiriličnim svih gradskih institucija u Novome Sadu počela je nedugo poslije promjene vlasti u ovome gradu, početkom rujna 2012.