urbana oprema

Nove kante za smeće osvanule s porukama za Bandića; 'Milane, zašto sam tako skupa?'

27.02.2020 u 19:12

Bionic
Reading

Novi koševi za smeće u središtu Zagreba osvanuli su s porukama upućenima gradonačelniku Milanu Bandiću. Sporna je cijena

Prije deset mjeseci parku Ribnjak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predstavio je nove koševe za smeće. Posao za nabavu 'urbane opreme' vrijedan 45 milijuna kuna plus PDV za ukupno 15.500 komada podijeljen u tri grupe; samostojeće za sitni otpad od 35 i 55 litara, zidne košarice one zbrinjavanje životinjskih fekalija, dobila je tvrtka Kova. Njihova ponuda iznosila je 44.970.000 kuna i odabran je kao najpovoljninija i kao ona koja udovoljava svemu traženom.

Okvirnim sporazumom propisan je rok od četiri godine za njihovo postavljanje, skoro dvije tisuće trebalo je biti postavljeno tijekom prošle godine na području gradskih četvrti: Gornji grad – Medveščak, Donji grad i Trnje, a posljednjih dana mogu se naći u nekim drugim četvrtima.

Međutim, dio njih preplavljen je natpisima o cijeni. 'Milane, zašto sam tako skupa?', 'Ova kanta košta 3474 kune', dio su poruka na njima koji će nema sumnje zadati novi posao gradskim komunalcima, ali i glavobolje gradonačelniku jer se sve događa godinu dana uoči lokalnih izbora.

Podsjetimo, kad ih je prezentirao Bandić je rekao da su tražili da se dizajniraju košarice koje će objedinjavati tri stvari: da budu funkcionalne, estetski atraktivne i da se uklope u ambijent.

'Ovime uređujemo svoj grad, činimo ga ljepšim, čistim i urednim', kazao je gradonačelnik dodavši da cijena nabave 35 milijuna kuna plus PDV. Međutim podaci iz oglasnika javne nabave pokazali su da je posao vrijedan deset milijuna kuna više plus PDV.

  • +7
Kante Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL