IZNENAĐENO OSIGURANJE

Novi golišavi 'atentat' na EURO pokal

23.05.2012 u 08:32

Bionic
Reading

Aktivistice skupine Femen, koja se bore za ljudska prava, opet su u toples izdanju napale pokal koji je namijenjen pobjedniku EURA u Poljskoj i Ukrajini. Sada su to napravile u Dnjipropetrovsku

Ukrajinke su najavile kako će ometati sve događaje vezane uz EURO, a već su u nekoliko navrata pokazale kako se ne šale. Novi njihov 'napad' dogodio se u Dinipropetrovsku gdje je bio izložen UEFA-in pokal.

Cijenjeni trofej je završio na podu, a djevojku Innu Ševčenko (21) je osiguranje strpalo u policijski kombi gdje su je zatim preuzeli ukrajinski specijalci. S njom je u policijskim rukama završila još jedna djevojka koja se nije pojavila u golišavom izdanju.

Tijekom protesta Ševčenko je uzvikivala slogan koji je imala i na svojim golim prsima 'Fu.. Euro 2012' (Je.. Euro).

Ovo je drugi puta da su aktivistice Femena izvršile 'atentat' na pobjednički pokal koji bi početak EURA, ako se ovako nastavi, mogao dočekati u oštećenom stanju. Prvi napad se dogodio nedavno u Kijevu.

Organizatore čeka puno posla, jer ova skupina za ljudska prava namjerava upadati i na utakmice, novinske konferencije, razne UEFA-ine ceremonije. Glavni razlog njihovog toples prosvjeda je prostitucija, jer smatraju kako će Ukrajina za vrijeme EURA postati velika javna kuća.

Napad su snimile kamere