nacional objavio dokumente

Nova teška kompromitacija Milijana Brkića: Još 2011. odavao informacije o istrazi organizatorima elitne prostitucije

02.10.2018 u 09:19

Bionic
Reading

Nacional je u najnovijem broju objavio informacije koje dodatno kompromitiraju nakon afere SMS već kompromitiranog glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića. Iz dokumenata koje su objavili proizlazi da je 2011. kao tadašnji zamjenik ravnatelja policije otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom

Afera Elitna prostitucija zatresla je društvenu i političku scenu u Hrvatskoj, a u središtu je bio 61-godišnji maser Nebojša Perunović zvani Pančo i tada 24-godišnja Sara Sikirić.

Pančo je imao salon za masažu u zagrebačkom Domu sportova, poznavao je mnoge sportaše i utjecajne ljude, ali i hostese i djevojke koje su se željele probiti na estradi.

Uspostavio je tako elitni lanac prostitucije sa Sarom Sikirić, koja je bila operativka. Suđenje ovom dvojcu bilo je zatvoreno za javnost, a imena utjecajnih klijenata nikada nisu otkrivena. Pančo i njegova pomoćnica priznali su sve; Pančo je dobio pet godina uvjetne kazne uz oduzimanje sto tisuća kuna, a Sikirić dvije godine uvjetno uz oduzimanje 25 tisuća kuna.

No u sada u Nacionalu objavljenim policijskim dokumentima piše kako je Milijan Brkić tijekom operativnog policijskog rada protagonistima dojavio da se nalaze pod policijskom istragom. Pokrenuta je tada posebna kriminalistička obrada tijekom koje je ustanovljeno kako je Brkić doista napravio to što mu se stavlja na teret.

>>> Sara i Pancho uvjetno kažnjeni; moraju vratiti 125.500 kuna

U izvještaju policijskog istražitelja sastavljenom 25. srpnja 2011. stoji: 'Tijekom iste krim obrade obavljeni su obavijesni razgovori sa Sarom Sikirić, M.M., K.P., N.S. i M.T.K. na okolnosti pribavljanja informacije da se nad Sarom Sikirić i drugima provode posebni izvidi. U obavijesnim razgovorima došlo se do saznanja da je zamjenik glavnog ravnatelja policije, g. Milijan Brkić, na neutvrđenom mjestu neutvrđenog dana između 3. i 20. lipnja 2011., N.S. dostavio podatke o provedbi posebnih izvida protiv Sare Sikirić i M.T.K.'

  • +40
Milijan Brkić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ovaj izvještaj koji nosi naslov 'Predmet: Kompromitacija posebnih izvida' dostavljen je i tadašnjem načelniku Uprave kriminalističke policije Vitomiru Bijeliću. U izvještaju stoji da je Sara Sikirić više puta kontaktirala s osobom koja joj je dojavila da se nalazi pod posebnim mjerama. Ta osoba bila je N.S. Nakon jednog susreta s N.S. Sikirić je u svoj mobitel upisala ime i prezime Milijan Brkić, zatim je njegovu sliku našla na internetu te ju prebacila na mobitel iPhone i spremila. Taj isti mobitel s Brkićevom slikom istražitelji su oduzeli od Sikirić. N.S. je priznao policiji da poznaje Saru Sikirić, s kojom je bio 'u ljubavničkom odnosu', priznao je i da poznaje Milijana Brkića, a bili su zajedno u postrojbama specijalne policije, te da se čuju svakih 15-ak dana.

No utvrđeno je kako je lagao dok je to iskazivao. Naime, istražitelji su utvrdili da je od početka 2011. do kraja lipnja iste godine telefonski kontaktirao s Brkićem 64 puta.

Kako bilo, istraga protiv Brkića nije pokrenuta, sve je zataškano, a on je ubrzo nakon toga napustio policiju i vinuo se u politiku.