OBAMA ČESTITAO KOSOVU

'Normalizacija odnosa s Beogradom na korist svima'

13.02.2013 u 22:37

Bionic
Reading

Američki predsjednik Barack Obama čestitao je kosovskoj predsjednici Atifeti Jahjagi petu godišnjicu kosovske neovisnosti i rekao kako bi i stanovnici Kosova i svi građani regije imali koristi od normalizacije odnosa Prištine i Beograda, objavili su kosovski mediji

Kosovo je 17. veljače 2008. proglasilo neovisnost od Srbije, a u čestitci je Obama spomenuo i nedavno ukidanje nadgledane neovisnosti.

'Godina koja je prošla bila je posebno važna za Kosovo. Vaša je zemlja ostvarila povijesni napredak, završila je nagledanu nezavisnost i postala je članica Europske banke za obnovu i razvoj', kaže se u Obaminu pismu koje prenose kosovski mediji.

'Osim toga, ostvaren je napredak i u dijalogu sa Srbijom koji je približio normalizaciju odnosa od koje će koristi imati svi građani Kosova, susjedne zemlje i cijela regija', dodao je Obama.

SAD je ponosan kosovski prijatelj i partner koji ostaje posvećen zajedničkome cilju da Kosovo stekne zasluženo mjesto s europskom, demokratskom i naprednom budućnošću, ističe američki predsjednik.