OSUĐENIK ZA RATNI ZLOČIN

Norac došao na otkrivanje spomenika u Ljubovo, svi ga pozdravljali s govornice osim predsjednice

04.08.2018 u 19:57

Bionic
Reading

Na otkrivanju spomenika Spomen obilježja za poginule branitelje u operaciji 'Oluja' Zbornog područja Gospić povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Ljubovu pojavio se i osuđenik za ratne zločine Mirko Norac.

HRT javlja da su na skupu na kojem su između ostalih sudjelovali predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ličko-senjski župan Dado Milinović s govornice uz veliki pljesak pozdrav Norcu uputili svi osim predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Norac je nekadašnji zapovjednik zbornog područja Gospić u vrijeme akcije Oluja. Ovo je prvi Put da je Mirko Norac nazočio nekom javnom skupu posvećenom braniteljima nakon odsluženja kazne.

Za HRT je izjavio da je dobio poziv i za Knin.

'Ovdje samo došao odati počast svojim, prijateljima, suborcima i vojnicima', izjavio je Norac.

Mirko Norac osuđen je za ratne zločine u Gospiću i Medačkom džepu na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora. Prije sedam godina pušten je na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine kazne.

  • +27
Ljubovo: Predsjednica RH na svečanosti otkrivanja spomen obilježja poginulim braniteljima Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX