'NAPRIJED HRVATSKA'

Nobilo napokon otkrio hoće li s Josipovićem u politiku

15.05.2015 u 19:26

Bionic
Reading

Dok se bivši predsjednik hvali kako na parlamentarne izbore izlazi ambiciozno u svim izbornim jedinicama, imena koja bi s Josipovićem trebala tvoriti jezgru stranke koja će se zvati Naprijed Hrvatska – Progresivni savez, i dalje su predmet nagađanja. Odvjetnik Anto Nobilo otkrio je ipak za tportal koja je zapravo njegova uloga u novom Josipovićevu projektu

'Ja sam podržao inicijativu osnivanja stranke. Rekao sam mu da se može pozvati na mene', kazao je Nobilo za tportal. Ipak, to ne znači da ulazi u aktivnu politiku - ne misli se aktivirati u Josipovićevoj stranci. 'Ja jesam u inicijativnom odboru, no to ne znači moj aktivitet u stranci i politici', pojašnjava.

Stranci bi se mogao priključiti i nezavisni saborski zastupnik i Josipovićev kolega Josip Kregar. 'Kad stranka bude osnovana, onda ćemo vidjeti hoću li pristupiti. To nije jedini podatak koji trebam. Volio bih vidjeti tko je još u društvu i tko će biti član stranke. Međutim neću skrivati svoje simpatije i sklonost prema takvoj inicijativi', kazao je Kregar prije mjesec dana za tportal


A tko će pristupiti stranci, voljeli bi vidjeti i ostali. Naime, špekuliralo se da će Josipovićev najbliži politički suradnik biti oftalmolog s ne tako uspješnom političkom karijerom Nikica Gabrić. On sam to nikada nije potvrdio, a tportalu je ranije čak demantirao tu informaciju.

'Ne želim se baviti politikom, to sam rekao prije godinu dana. Ovo su sve spekulacije s mojim imenom', poručio je. Nedavno su na popis mogućih Josipovićevih stranačkih suradnika dodane i feministkinja Rada Borić te redateljica Irena Škorić. Na naš upit o političkom angažmanu, ni jedna nije odgovorila. Doduše, Borić je Josipovića u predsjedničkoj kampanji otvoreno podržala. Karijera Irene Škorić je pak isprepletena s onom novog ministra kulture Berislava Šipuša koji je, pak, blizak Josipovićev prijatelj.