SJEDNICA VLADE

NK Rijeka postaje sportsko dioničko društvo!

23.08.2012 u 14:01

Bionic
Reading

Na današnjoj sjednici Vlade odlučeno je, između ostalog, da će NK Rijeka postati dioničko društvo te da će se urediti sustav benificiranog radnog staža za policijske i vojne djelatnike tako da će se samo onima koji rade iznimno težak posao 12 mjeseci rada računati kao da su odradili 15, 16 ili 18 mjeseci

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić predložio je na sjednici Vlade uredbu o izmjenama Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba. 

Rekao je da se prema sadašnjem sustavu beneficirani radni staž primjenjuje na sve zaposlene osobe u navedenim sektorima koje za 12 mjeseci rada u mirovinski staž dobiju 15, 16 ili 18 mjeseci staža. Izmjenama koje donosi ova uredba uvode se određene dužnosti i poslovi koji će biti 'beneficirani'. Samo oni djelatnici čiji se poslovi procjene kao poslovi s otežanim uvjetima rada, moći će dobiti beneficirani radni staž. Dužnosti koje uključuju otežane uvjete rada utvrdit će se uredbom. 

Ministar obrane Ante Kotromanović kaže da će ovom uredbom država godišnje uštedjeti više od 20 milijuna kuna!

Ministar uprave Arsen Bauk donio je uredbu o nazivima i koeficijentima složenosti poslova u svome ministarstvu, na temelju koje će izjednačiti plaće zaposlenih u agencijama i drugim institucijama kojima je osnivač Vlada:

'Institucije koje su u nadležnosti Ministarstva uprave i plaće zaposlenika, dovode se u ravan sa sličnim poslovima u državnoj službi. To očekujem i od svih kolega ministara da učine do kraja godine.' Tako će koeficijent plaće ravnatelja neke agencije biti 3,10, zamjenika ravnatelja 2,70, a koordinatora programa 1,80.

Vlada je danas izglasala i odluku da Grad Rijeka postaje vlasnik Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. Odluku je obrazložio ministar financija Slavko Linić objasnivši da se radi o prijenosu potraživanja koje Ministarstvo financija ima prema nogometnom klubu Rijeka na Grad Rijeku.

Riječ je o potraživanju koje je 16. srpnja iznosilo oko 16,4 milijuna kuna. Prijenos potraživanja bit će obavljen pod uvjetom da ih Grad Rijeka zamijeni za vlasnički ulog u NK Rijeci, u postupku preoblikovanja u sportsko dioničko društvo.