bilateralni sastanak

Njemački predsjednik ovaj tjedan u službenom posjetu Hrvatskoj

19.03.2019 u 14:46

Bionic
Reading

Na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u dvodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj ovaj će tjedan boraviti njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, objavljeno je iz Ureda predsjednice

Službeni posjet predsjednika Savezne Republike Njemačke započet će u četvrtak svečanim dočekom u Uredu predsjednice, tête-à-tête susretom dvoje predsjednika te bilateralnim sastankom službenih izaslanstava Hrvatske i Njemačke.

Nakon susreta s predsjednicom Grabar-Kitarović, predsjednik Steinmeier susrest će se s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem te položiti vijenac ispred spomenika 'Glas hrvatske žrtve - Zid boli' na Gradskom groblju Mirogoj. Istog dana, Steinmeier će posjetiti njemačku i francusku međunarodnu školu 'Eurocampus' te tvrtku 'Rimac Automobili' u Svetoj Nedelji.

Drugog dana posjeta, u petak, predsjednik Steinmeier će boraviti u Splitu gdje će se susresti s gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom i županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom.

U Splitu će se njemački predsjednik susresti i s članovima udruga 'Most' i 'Pokret otoka' te obići staru gradsku jezgru grada, dodaje se u priopćenju.