SPREMIŠTE ZA ALAT S BAZENOM

Njavro mora rušiti nelegalnu vilu na Rabu

02.09.2010 u 10:31

Bionic
Reading

Bivši savjetnik predsjednika Republike za gospodarstvo i bivši saborski zastupnik HDZ-a Đuro Njavro mora srušiti svoju nelegalno sagrađenu vilu u Barbatu na Rabu

Njavro je danas dekan i suosnivač privatne Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta i vlasnik nelegalno izgrađene vile na Rabu.  

On je dobio dozvolu da na poljoprivrednom zemljištu sagradi spremište za alat, a umjesto toga je sagradio vilu od 256 četvornih metara s bazenom od čak 184 kvadrata.

U priopćenju Ministarstva gospodarstva stoji da je investitoru tvrtki Mate d.o.o. iz Zagreba, izdavačkoj kući u vlasništvu Njavrine supruge Vesne, dostavljeno rješenje kojim naređuju uklanjanje protupravno sagrađenog objekta u Barbatu.

Ako investitor vlasnik ne ukloni bespravni objekt ili ne dostavi dokaz o njegovoj legalizaciji, građevinska inspekcija će ga uvrstiti u plan uklanjanja, i to o trošku vlasnika investitora, stoji u dopisu Ministarstva.

Đuro Njavro će, naime, morati sam srušiti vilu ili će to učiniti bageri Ministarstva, ali o njegovu trošku. Premda je otvorena mogućnost da Njavro to spriječi ako dostavi dokaze o legalizaciji objekta, to je, piše Jutarnji list, prema riječima zaposlenih u gradskoj upravi Raba, nemoguće, jer je zemljište na kojem je vila sagrađena i u novim prostornim planovima izvan zone građenja.

Rapski gradonačelnik Zdenko Antešić rekao je da je za njih odavno nedvojbeno to da je u slučaju Njavrine vile došlo do odstupanja od građevinske dozvole.