teška situacija se nastavlja

Nizozemci demantiraju Horvata: Uopće nemamo interes za hrvatska brodogradilišta

09.01.2019 u 16:29

Bionic
Reading

Dok se pokušava riješiti teška situacija u Uljanik grupi, ministar gospodarstva Darko Horvat pohvalio se novim mogućim investitorima. No, čini se da oni ipak nisu zainteresirani

Jučer je ministar gospodarstva Darko Horvat gostujući u Newsroomu N1 televizije rekao da se osim poznatih imena (talijanski Fincantieri i ukrajinski Smart Holding), pojavili i novi igrači u cijeloj priči te postoji interes za zajedničku ponudu poznatih europskih brodograditelja i prvi put je otkrio imena tih novih tvrtki zainteresiranih za Uljanik.

"Dva vrlo interesantna brodogradilišta Damen i Royal IHC spremaju se na jednu zajedničku ponudu", kazao je Horvat.

No, danas je N1 poslao upite tim nizozemskim brodogradilištima - Damenu i Royal IHC-u - s pitanjima o njihovom interesu te kako općenito vide budućnost Uljanika.

Iz Royal IHC-a su dali zanimljiv odgovor, kažu kako za Uljanik ili bilo koje drugo hrvatsko brodogradilište - uopće nisu zaineteresirani.

"Ograđujemo se od bilo kakvih glasina da će postojati zajednička ponuda tvrtke Royal IHC i tvrtke Damen za bilo koje brodogradilište te općenito nismo zainteresirani za bilo kakve ponude za hrvatska prodogradilišta", rekla je za N1 glasnogovornica Royal IHC-a Charlotte Geerdink.

Za ponudu Damena Geerdink kaže da nije čula ništa.

  • +8
Brodogradilište Uljanik Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Nakon ovog odgovora N1 je pitanje postavio i Ministarstvu gospodarstva, a oni kažu da informaciju o nezainteresiranosti Royal IHC-a nemaju, a da komunikacijom s Damenom još uvijek traje i da je prvotni upit iz te tvrtke bio usmjeren na to bi li uopće bila prihvatljiva zajednička ponuda, na što je odgovor Ministarstva bio potvrdan.

Odgovor iz Damena N1 je dobio nakon razgovora s Ministarstvom.

"Damen nema nikakvog interesa za hrvatska brodogradilišta u Rijeci i Puli. Također, ne postoji plan za zajedničku ponudu s Royal IHC-om. Kako razumijemo iz hrvatskih medija, budućnost brodogradilišta u Puli i Rijeci ne izgleda dobro", odgovorili su iz Damena.