REAKCIJA NA ČLANAK

Nisu svi privatni starački domovi loši

14.10.2011 u 13:07

Bionic
Reading

Iz privatnog Doma za starije i nemoćne osobe Sanatorij Ćorluka stigla je reakcija na pojedine dijelove teksta objavljenog na tportalu pod naslovom Privatni starački domovi: Mjesta za umiranje i laku zaradu'

'Privatni domovi su po vašoj tvrdnji skuplji od državnih a to naprosto nije točno . Državni dom košta 8.640,00 kn ali se razlika plaća iz predviđenih sredstava određenih u proračunu.

Postavite logično pitanje, kolika je realna kalkulacija troškova za jednog smještenog u državnom domu, koliko plaća korisnik a koliki je priljev drugih sredstava koji pokrivaju razliku. Pitanje je iz kojih se sredstava isplaćuju plaće, troškovi amortizacije, energenti.... s obzirom na cijenu smještaja koju ste naveli.

Mi se slažemo s vama da apelirate, da situacija nije dobra i da postoje nepravilnosti.

U ovom trenutku ste stavlia sve privatne Domove u isti koš te sudjelujete u kreiranju percepcije i o nama koji pokušavamo ispoštovati sve regulatorne propise, te svoj posao obavljamo visokoprofesionalno te se trudimo biti svakim danom bolji.

Problemi očigledno postoje te predlažem javni okrugli stol na koji ću se rado odazvati kao osnivač privatnog Doma za starije i nemoćne osobe Sanatorij Ćorluka', stoji u reakciji.