IPAK SE REDOVITO ČUJU

Ništa od susreta Kolinde Grabar Kitarović i Gotovine u Škabrnji

10.11.2014 u 14:52

Bionic
Reading

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović 18. studenog bit će u Vukovaru i sudjelovat će u Koloni sjećanja i taj dan neće biti u Škabrnji. Potvrđeno je to za tportal iz njezinog izbornog stožera nakon što su se u medijima pojavile spekulacije da bi se taj dan Grabar Kitarović mogla susresti s generalom Antom Gotovinom u Škabrnji

Prema pisanju Novog lista, lokalni HDZ-ovci tom su listu potvrdili da će se sastanak Kolinde Grabar Kitarović i Ante Gotovine pokušati organizirati na obilježavanju pada Škabrnje, 18. studenoga, kada bi HDZ-ova kandidatkinja trebala doći pokloniti se žrtvama, a istoga bi dana ondje trebao biti i Gotovina.

Međutim to će, čini se, biti nemoguće za izvesti. U izbornom stožeru Kolinde Grabar Kitarović kažu nam da će ona 18. studenog biti u Vukovaru i nigdje drugdje.

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja još prije mjesec dana kazala je da nikada nije sudjelovala u vukovarskoj Koloni sjećanja te da namjerava to napraviti ove godine 18. studenog.

Stoga se na taj datum najvjerojatnije neće susresti s Gotovinom u Škabrnji. No moguće je da će Gotovina taj dan, kao prošle godine, doći u Vukovar. Planira li se susret s Gotovinom u neko drugo vrijeme i na nekom drugom mjestu, osim Škabrnje, u HDZ-u nam nisu konkretno odgovorili. Kolinda Grabar Kitarović se, kažu, s Gotovinom redovito vidi i čuje.

Potvrdio je to i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a nije mogao odgovoriti hoće li Gotovina i javno podržati Kolindu Grabar Kitarović kao predsjedničku kandidatkinju.

'Mislim da su oni već imali neke susrete. Ništa konkretno nije dogovoreno. Ne bih htio prejudicirati, ali ona s njim komunicira i imala je već nekoliko susreta. A hoće li je podržati, to morate pitati generala Gotovinu', kazao je Karamarko novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Gotovina se do sada držao dalje od politike, osim povremenih druženja s premijerom Milanovićem na ručkovima ili u ribolovu. Nakon izlaska iz haškog pritvora Gotovina se bacio u poduzetničke vode i bavi se uzgojem tuna. Samo povremeno posjećuje događanja u zadarskom kraju te odlazi na vojne obljetnice.