GOTOVINA U VUKOVARU

'Došao sam se pokloniti žrtvama, sve ostalo je sporedno'

18.11.2013 u 11:12

  • +24

Kolona sjećanja

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Bionic
Reading

General Ante Gotovina kazao je da je došao u Vukovar pokloniti se žrtvi toga grada

'Vukovar je grad heroj i došli smo se pokloniti našoj braći i sestrama koji nisu s nama, a sve ostalo je sporedno', kazao je Gotovina. General se, zajedno s generalima Ivanom Čermakom i Mladenom Markačom, ali i brojnim drugim suborcima, našao u koloni koju je formirao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

Na pitanje gdje se nalazio kada je Vukovar pao, kazao je da se tada nalazio na zapadnoslavonskom ratištu te da su ga na vijest o padu Vukovara obuzele tuga i žalost.

'Digli smo glave i uspjeli smo pobijediti. I kasnije u pravnoj bitki, a sada moramo u ekonomskoj i gospodarskoj. Uređeno društvo i gospodarski prosperitet naš su cilj', istaknuo je Gotovina.

General Ivan Čermak je na tvrdnju da se našao u koloni Stožera ustvrdio da nije došao u Vukovar raditi podjele, već se pokloniti žrtvama.

'Da nije bilo Vukovara, ne bi bilo Hrvatske', rekao je Čermak.

General Mladen Markač kazao je da konačno moramo reći tko je bio agresor.

'Ovdje smo sa svim žrtvama. Trebamo se sjetiti tko nam je u naslijeđe ostavio toliko boli i tuge. Konačno moramo reći tko je bio agresor. Vukovar je naš ponos i simbol koji će svaki hrvatski državljanin nositi u srcu', kazao je general Markač.

299286 ,299039,298939,299261