BOŽINOVIĆ O SVJEDOČENJU MARTINE DALIĆ

'Nisam lagao, sastanci su bili različitog tipa'

24.08.2018 u 13:22

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Splitu je demantirao tvrdnje da se u ime Vlade neistinito očitovao Povjerenstvu za sukob interesa u slučaju Agrokor, kada je tvrdio da je ministar financija Zdravko Marić sudjelovao na samo dva sastanka na tu temu - dok u objavljenom svjedočenju bivše ministrice Martine Dalić i drugih stoji da je sastanaka bilo najmanje sedam

'Na svako konkretno pitanje Povjerenstva dostavljen je konkretan odgovor, i svaki je istinit. Ja govorim istinu i to se može provjeriti, ukoliko se želi. Pitanje je što su uopće sastanci, nisu svi bili jednakog karaktera', kazao je Božinović. Potvrdio je da je upravo preko njega organiziran inicijalni susret s Ivicom Todorićem.

'Ako mislite na sastanak u Vladi, dobio sam poziv gospodina Todorića i izvijestio premijera, nakon toga je došlo do susreta. Ponavljam da se ne radi o sastancima istog karaktera: evo, trenutno imamo situaciju s 'Uljanikom' i pitanje je koliko je jučer i danas bilo sastanaka na tu temu. U slučaju Agrokora Vlada se našla pred krizom kojanije pogodila nijednu drugu vladu u državi, pa ni šire, a rješenje se našlo brzo, učinkovito i pravovremeno, tako da porezni obveznici i gospodarstvo to nisu ni osjetili. Po svemu što znam i što sam čuo, radi se o operaciji koja je spasila hrvatsko gospodarstvo i koja može biti primjer drugima ukoliko se nešto slično ponovi', kazao je Božinović prije nego što su njegovi suradnici novinarima oduzeli mogućnost postavljanja daljnjih pitanja.

Odbio je odgovoriti je li netko u slučaju Agrokor mimo institucija tražio intervencije SOA-e, te tko je zaustavljao objavu novinskih tekstova na tu temu.

  • +5
Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Prethodno je s direktorom splitske tvrtke Čistoća potpisao ugovor o trogodišnjem najmu bivše upravne zgrade u Dubrovačkoj ulici, gdje će se iz neuvjetnih baraka napokon preseliti postaja Prometne policije. Plan je da ondje ostane do izgradnje Tehnološkog parka na Dračevcu, uz koji će se nalaziti i splitski prometni centar sa svim službama i institucijama vezanim uz promet. Cijena najma iznosi oko 30 tisuća kuna mjesečno.

Božinović je pohvalio splitsku policiju na ekspresnom rješavanju ovotjednog mafijaškog ubojstva Ante Prnjaka, dok je za slučaj navodne policijske brutalnosti u Rijeci - za koji se tvrdi da nije prvo prekoračenje policijskih ovlasti - kazao da je interna kontrola obavljena i da se čeka završno mišljenje liječnika.