VLAHUŠIĆ O OPTUŽNICI

'Nisam kriv. Čestitam HDZ-u na efikasnosti'

30.12.2015 u 13:04

Bionic
Reading

USKOK je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv Andre Vlahušića , gradonačelnika Dubrovnika i Luke Frankovića, ugostielja, zbog počinjenja kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga

Optužnicom se Vlahušiću stavlja na teret da je, od svibnja 2010. do prosinca 2014., u Dubrovniku, na traženje Frankovića, u namjeri da njegovom obrtu osigura obavljanje ugostiteljskih usluga u prostoru cijele Glavne dvorane u tvrđavi Revelin, poduzeo niz radnji kojima je na štetu Grada Dubrovnika drugookrivljeniku pribavio nepripadnu imovinsku korist od tri milijuna kuna.

Vlahušić
je danas sazvao konferenciju nakojoj je kazao kako nije kriv.

'Nisam kriv, neka Uskok radi svoj posao - o pozadini sam jučer govorio na sjednici Gradskog vijeća. Klub HDZ-a najavio je još tada uhićenja i izvanredne izbore. Čestitam HDZ-u na efikasnost. Grad nije oštećen ni za jednu lipu, jer Revelin prošle godine nije ni postojao. Revelin je izrastao u najbolji klub u zemlji i Gradu je donio samo dobro. Svi ugovori su pravno provjereni i potpisani od odgovornih osoba', kazao je Vlahušić.

Dodao je kako će Revelin po novom ugovoru, od 15. prosinca Gradu donijeti nešto više od 4 milijuna kuna godišnje.