GAF MOSTA

Ninčević zbog prebivališta ipak ne može u utrku za Split

28.11.2016 u 20:53

Bionic
Reading

Iako su mediji Mostovu saborsku zastupnicu Ivanu Ninčević Lesandrić posljednjih dana isticali kao kandidatkinju za gradonačelnicu Splita na skorim lokalnim izborima, ona ipak neće u utrku za čelnu osobu drugog najvećeg grada u Hrvatskoj. Naime, u Mostu su naknadno otkrili da Ninčević Lesandrić nema prebivalište u Splitu, stoga će biti kandidatkinja Mosta za splitsko-dalmatinsku županicu

U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju prije samo dva dana Ninčević Lesandrić govorila je da je kandidatkinja za gradonačelnicu Splita, no preko vikenda došlo je do preokreta.

Naime, tek se nakon objavljenog intervjua ustvrdilo da Ninčević Lesandrić nema prijavljeno prebivalište u Splitu. Prema Zakonu o lokalnim izborima, za gradonačelnika ima pravo biti biran birač koji na dan stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora ima najmanje šest mjeseci prijavljeno prebivalište u tom gradu. Prema istom zakonu, lokalni izbori održavaju se treće nedjelje u svibnju te Ninčević Lesandrić ne bi mogla ispuniti potreban uvjet.

'Intervju je već otišao u tisak kad smo saznali da zapravo neću imati prebivalište u Splitu šest mjeseci, što je potrebno za kandidaturu za gradonačelnika. A to u principu i nije bio problem jer je dosta kolega smatralo da trebam ići u bitku za Županiju. Pa smo se pritajili na dan-dva da malo dignemo prašinu kad je već otišlo van jer je PR tim smatrao da nije ni loše da se medijski malo promovira moja kandidatura tih nekoliko dana', kaže za tportal Ninčević Lesandrić.

'Ispalo je nespretno, a na kraju čini se da mi je i suđeno - bitka za župana mi je osobno draža zbog mog Solina. Imam malu tremu jer je to velika odgovornost, ali ne sumnjam da ćemo polučiti dobar uspjeh', kaže Ninčević.

Uz Dubrovačko-neretvansku županiju, u kojoj se spekulira o kandidaturi drugog čovjeka Mosta Nikole Grmoje, upravo je Splitsko-dalmatinska županija ona u kojoj Most dobro stoji. Zbog toga je bitno, kažu nam u Mostu, da u toj županiji imaju jakog kandidata. 'Splitsko-dalmatinska županija jaka je po povlačenju novca iz fondova EU-a, a Ivana Ninčević Lesandrić maher je za njih', kažu nam u Mostu.

Ivana Ninčević Lesandrić
na posljednjim je parlamentarnim izborima u Sabor ušla kao treća mostovka s liste u 10. izbornoj jedinici. U Sabor je došla s mjesta predsjednice Poduzetničkog centra Solin.