POLITIČKA ZVIJEZDA SRBIJE

Nikolićevi naprednjaci zovu Jeremića u stranku

19.03.2013 u 15:53

Bionic
Reading

Potpredsjednik Srpske napredne stranke (SNS), vodeće stranke u vladajućoj srbijanskoj koaliciji, Bratislav Gašić pozvao je u utorak predsjedatelja Opće skupštine Ujedinjenih naroda (OS UN) Vuka Jeremića, koji je isključen iz Demokratske stranke (DS), da se priključi timu predsjednika SNS i vicepremijera Aleksandra Vučića

Gašić je istaknuo da izuzetno uvažava rezultate Vuka Jeremića i njegovu poziciju u OS UN i dodao da se 'samo stranke u rasulu odriču takvih kadrova'.

'Naša stranka je mnogo demokratičnija od Demokratske stranke jer mi ne izbjegavamo nestranačke kadrove postaviti za ministre, jer poštujemo njihove kvalitete i znanje', kazao je Gašić novinarima, ocijenivši da bi Vuk Jeremić bio koristan na 'mnogo pozicija' jer SNS želi napraviti 'tim od kvalitetnih ljudi'.

'Mislim da bi se jednom takvom timu trebao priključiti i Vuk Jeremić', istakao je Gašić, koji je pozvao nekadašnjeg šefa srbijanske diplomacije da dobro razmisli i da se priključi Aleksandru Vučiću.

Predsjedavatelj Opće skupštine Ujedinjenih naroda ( OS UN) u jednogodišnjem mandatu i bivši srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić isključen je u 14. siječnja iz Demokratske stranke (DS) zbog nepoštivanja odluke Središnjeg odbora DS-a i kršenja Statuta stranke, a tu je odluku prošle nedjelje potvrdilo i Statutarno povjerenstvo DS.

Odluci o isključenju prethodio je zahtjev vodstva DS da svi bivši ministri, uključujući i Jeremića, vrate zastupničke mandate u srbijanskom parlamentu jer 'vlada nije ispunila očekivanja građana', što je za posljedicu na izborima 2012. imalo izborni poraz koalicije na čelu sa DS.

Jeremiću zakon omogućuje da i dalje ostane zastupnik u parlamentu, a od Ustavnog suda Srbije zatražio je ocjenu ustavnosti odluke DS kojom je isključen iz stranke.